Fördelarna med kaffe

kaffeÄr du en av alla människor på vår jord som är koffeinberoende? Som tycker att en kopp kaffe är en gudagåva? Som slår på kaffebryggaren det första du gör på morgonen? Du är inte ensam. Tyvärr har dock kaffe fått ta väldigt mycket skit de senaste året. Hälsotrender råder och kaffe pekas ut som en beroendeframkallande, dålig dryck. Nu får man ju nästan dåligt samvete när man häller upp den tredje koppen för dagen.

Borderbox

Men denna text ska ändra på det! Självklart Affiliator.seär det inte bra att dricka orimliga mängder kaffe, inget är bra i så stor mängd och det är faktiskt beroendeframkallande och påverkar kroppen, MEN man ska kunna ta sig några koppar njutning då och då utan att känna att man skadar sin kropp.

Så, nu kör vi!

Kaffe motverkar depressioner

Kaffe hjälper kroppen att frisätta dopamin, som är ett lyckohormon. Undersökningar visar att kaffe kan vara lika effektivt mot depressioner som de mildaste medicinerna och kvinnor som dricker fyra koppar om dagen löper 20 % mindre risk att bli deprimerade. Världens godaste medicin med andra ord.

Bra för ditt hjärta

Kaffe funkar som träning för ditt hjärta, koffeinet får hjärtat att jobba bättre och ökar blodtillförseln. En till två koppar om dagen kan minska risken för hjärtsvikt med cirka 10 %.

Bättre minne och mindre risk för Alzheimers.

Att dricka kaffe (3-4 koppar/dag) kan minska risken för Alzheimers med upp till 65 %. Helt galet bra resultat! Kaffe gör nämligen att det lagras mindre kolesterol i hjärnan vilket påverkar långtidsminnet.

Kaffe minskar risken för cancer.

Om man vill minska risken för hudcancer och levercancer ska man dricka 2-3 koppar kaffe om dagen. Amerikanska undersökningar visar att risken för hudcancer på detta sätt minskar med 20 % och den vanligaste sorten av levercancer med 50 %.

Ökar din ämnesomsättning

Ja, så är det faktiskt. Du vet ju att hela kroppen ”speedas på” av koffein. Så även alla energiförbrukande funktioner vilket gör att din kropp förbrukar mer energi, och därmed kalorier. Det är inte precis någon enorm mängd, så det kan inte jämföras med ett spinningpass. Men ett mycket bra sätt att förbränna lite extra i vardagen. Bara ta en kopp kaffe!

Prestera bättre med kaffe.

Ingen har väl missat att kaffe gör dig piggare. Det gör även att du blir mer skärpt och alert och i många fall presterar bättre. Det är även bra i samband med träning, koffein är bra för energiproduktion och ökar blodtillförseln till musklerna och hjärtat vilket gör att du orkar mer och kan ta ut dig ännu mer. 

Beautynet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *