Mat och sex

Tror du inte att din kost hade något mat-sexsom helst med ditt sexliv och din sexlust att göra? Ojoj, så fel du har. Faktum är att vi kan påverka vår lust och därmed vårt sexliv massor genom att äta rätt saker. Du har väl hört talas om afrodisiaka livsmedel? Det vill säga livsmedel som stimulerar sexlusten och är bra för ditt sexliv. Det här kände redan de gamla grekerna till och såg till att äta friskt av, så det är inget nytt påfund.

Här nedan kan du läsa om de livsmedel som påverkar sexlusten mest, så du vet vad du ska handla nästa gång du är i affären.

Skaldjur: Dessa innehåller mycket mineraler som zink och fosfor som ökar produceringen av könshormoner. Ostron är de absolut bästa. Lyxigt att äta dessutom.

Vanilj: Både lukten och smaken sägs vara upphetsande, måste dock vara vaniljstången (den naturliga produkten), funkar tyvärr inte med vaniljglass.

Choklad: Hurra att denna punkt är med på listan va!? Chokladen hjälper kroppen att frigöra det naturliga rusningsmedel anandamid som har himla bra funktioner, bland annat blir vi piggare och kåtare.

Selleri: ökar din sexiga doft. Ja, kanske inte den roligaste grönsaken men selleri har många liknande ämnen med hormonet feromon som är det ämne som kroppen använder för att attrahera andra. Så frossa på i selleri och folk kommer dras till din doft.

Koffein: Alla kaffeberoende kan andas ut, koffein har många bra effekter med. Det innehåller dopamin som gör så vi känner glädje och lust. Enligt undersökningar har par som dricker en halv till en kopp kaffe om dagen mer sex än andra.

Chilipeppar: Ju hetare och starkare desto bättre. Inte bara att den hottar till det i sängen utan den starka chilin höjer pulsen, stimulerar blodcirkulationen och nerver vilket gör oss extra känsliga för beröring. Dessutom frigör den endorfiner som gör oss allmänt lyckliga. Så tveka inte att krydda maten lite extra ikväll.

L-arginin: Det talas inte så mycket om denna aminosyra men faktum är att det är en av de allra viktigaste punkterna när det kommer till kopplingen mellan sexlust och matintag. Brist på denna aminosyra är den troligaste boven i dramat om du lider av minskad sexlust.
L-arginin finns bland annat i frön, nötter, fisk och kött, vilket är superbra livsmedel överlag så känner du att lusten minskat så kan du med gott samvete testa att knapra lite (eller mycket) nötter och frön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *