Passa på att njuta av hösten

höst-drickaNu har vi gått in i oktober månad och hösten är verkligen här, oavsett man vill eller inte. Många har sommarens månader som den perioden man lever och har roligt. Hösten är mer rutiner, jobb och tillbaka till den gråa vardagen. Vi som bor i detta mörka och kalla land har en tendens att gå i idé på vintern, det vill säga det enda vi gör är jobba, äta, sova. Som på rutin och som robotar. Så behöver det egentligen inte alls vara! Det beror helt på hur man ser det. Hösten är även perfekt som nystart. En ny period och bästa tillfället att styra upp saker och ändra saker i ditt liv som du inte gillar. På hösten uppskattar vi solen och värmen mer, de dagar det är varmt och soligt. På hösten uppskattar vi dygnets ljusa timmar och njuter av dem till max för att ladda på med den välbehövliga D-vitaminen.

Behåll ditt sociala liv under de mörkare månaderna

Det som många uppskattar som mest med sommaren är dess utekvällar. VinvaruhusetAtt det är ljust och varmt länge och att morgondagen inte innebär några måsten ifall man har semesterveckor. Att man kan sitta på uteserveringar till sent, dricka vin och goda drinkar. Mingla runt och prata med nya människor. Värmen, ljuset och alkoholen får en att känna sig on top of the world. Den känslan längtar vi efter och strävar mot under hela vinterhalvåret. Men faktum är att hösten också erbjuder många mysiga och härliga stunder för umgänge. Även om det är mer lockande att gå ut på sommaren då man inte behöver frysa eller klä på sig flera lager kläder. Men hösten och vintern har sin charm den med. Tänk att slå dig ner på en afterwork på fredagseftermiddagen med dina vänner och ta ett glas av favoritvinet och känna dig stolt och nöjd över veckan, och spänd av förväntan inför vad helgen kommer bjuda på. Eller en ost- och vinkväll med din partner i soffan hemma. Med vinden som viner utanför fönstret och tanken på hur kallt och ruggigt det är ute men hur mysigt ni har det inne. Vissa människor har lyxen att ha en öppen spis eller kamin hemma, vad passar bättre som egentid än att slå sig ner framför den med ett glas rödvin eller en drink och bara slappna av, filosofera lite och njuta av lugnet.

 

Hösten är mysets årstid

På sommaren blir det nästan standard att man ska hitta på så mycket roliga saker och utekvällar och liknande så fort det är sol. Det är härligt såklart men som alla vet så tappar alla händelser lite sin charm om man gör det för ofta. Men på hösten däremot lugnar det ner sig lite, folk generellt går inte ut och festar lika ofta. Men det innebär ju att när det väl vankas festligheter så blir det dubbelt så roligt! Så skippa höstdeppet och försök se det härliga med denna årstid. Du kan njuta av samma saker som på sommaren; alkohol och goda vänner, men man får ändra lite på situationen. Mer vinkvällar och vardagsmys och när ni väl kör en kalasutgång så kommer det bli roligare än tidigare.
Borderbox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *