Vikten av en hemsida

Idag är internet en så pass stor del av många BilligTeknikmänniskors liv att det är nästintill en nödvändighet för företag, stora som små, att även finnas representerade där. Väldigt många människor använder sig idag av internet för att söka fakta, ta reda på telefonnummer, hitta olika butiker och återförsäljare osv. Att ha en hemsida är nutidens sätt för företag att visa att de finns. Långt ifrån alla har råd med påkostad annonsering, reklam i TV och PR. Internet är då det optimala sättet att visa upp sig och sina tjänster.

Ett tecken på seriositet.

Att skapa en hemsida till ditt företag sänder ut en signal om att du är seriös och menar allvar. Att du räknar med att denna verksamhet kommer bli långvarig och att du lägger ner tid på det. Innan en kund anlitar dig kan de be om hemsidan för att få mer information om företaget, hur och när det skapades, priser, tidigare kunders upplevelser osv. Om det inte finns någon hemsida kan kunden inte få denna information och går med stor sannolikhet vidare till ett konkurrerande företag som ger ett mer etablerat intryck.

Hemsidan hjälper dig att hittas av sökmotorer.

Över 80 % av alla som söker efter information på nätet använder sig av google, yahoo eller en liknande sökmotor. Det är så de flesta människor idag får reda på fakta, speciellt angående var handel och tjänster kan köpas. Tänk dig själv att du är på jakt efter till exempel en motorsåg, är det inte så att du går in på nätet då och googlar ”prisvärd motorsåg” eller liknande för att ta reda på var du enklast kan få tag på en bra? Tror inte det är många idag som tar upp en telefonkatalog och letar under ”fritidsredskap” i jakt på sin såg.

För att kunna dyka upp som en träff på en sådan sökning krävs att ditt företag har en hemsida. Annars är risken tyvärr stor att potentiella kunder missar er. Det är mycket bra att sökmotoroptimera sin hemsida för att hjälpa sökmotorerna att hitta just din sida där dina produkter och erbjudanden nämns.

Bra intryck

Ja, vi människor påverkar ju väldigt mycket av första intrycket, därför är det faktiskt ganska viktigt att hemsidan är snygg, organiserad och ser proffsig ut. En rörig hemsida som ser väldigt billig och amatörmässig ut ger tyvärr ditt företag ett dåligt intryck vilket kan skrämma iväg kunder. Första intrycket är alltid mycket viktigare än man kan tro!

Hemsidan fungerar även bra som en slags samlingsplats för allt som har med företaget att göra, här finns ofta kontaktuppgifter, sortiment, information om företaget, tidigare kunders utlåtanden, nyheter osv. igame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *